LIGE NU:

Sagsbehandleren gik på ferie

Juleferie er for mange en positiv ting, men for en kvinde fra Aars har det fået en anden betydning. Hun har siden slutningen af oktober ventet på svar fra Vesthimmerlands Kommune. Spørgsmålet er, om hun ved årsskiftet overgår til kontanthjælp. Sagsbehandleren er gået på ferie - og kvinden mangler stadig svar.

Til hverdag arbejder Rie Nystrup på nedsat tid hos Matas i Aars. Men om hun kan fortsætte afhænger i høj grad, om hun kan blive på revalideringsydelse, eller om hun skal have kontanthjælp fra den 1. januar næste år. Indtil videre har hun ikke fået noget svar fra Vesthimmerlands Kommune.

- Jeg er fuldstændig lost om jeg er købt eller solgt. Det synes jeg er rigtig træls, siger Rie Nystrup til TV2/Nord.

I 2006 var hun indblandet i et færdselsuheld, hvor hun blandt andet fik et piskesmæld, og er derfor på revalideringsydelse. Den løber indtil 1. januar.
Rie Nystrup har ikke hørt nyt i sin sag siden slutningen af oktober, og da hun henvendte sig til sin sagsbehandler via mail i dag den 23., så kom der et automatisk svar retur med beskeden: Juleferie.

- Hvis man har nogle sager, som stopper til den 1. januar, så gør man vel sådan noget færdig, før man går på juleferie, siger Rie Nystrup.

Efter TV2/Nord gik ind i sagen lovede Vesthimmerlands Kommune, at Rie Nystrup fik et svar.

Men hvorfor Rie Nystrup ikke har fået et svar tidligere, ønskede jobcenterchef Hanne Neergaard ikke at kommentere.