LIGE NU:

Salget af nye biler i Nordjylland er faldet markant

Salget af nye biler er faldet 30 pct.  i årets første fem måneder på landsplan, mens salget er faldet endnu mere i Nordjylland; nemlig med 32,23 procent. Det viser tal fra AutoBranchen Danmark.

Sidste år blev der i årets første fem måneder ny-indregistreret  8.830 personbiler i Nordjylland, mens tallet for i år i samme periode var faldet til 5.984 biler.  Det svarer til et fald på godt 32 procent, det vil sige lige over landsgennemsnittet. 

I 2019 blev der ifølge bilstatistik.dk indregistreret lidt over 96.000 biler i Danmark fra januar til slut maj.

I 2020 lander tallet på lidt over 66.000 personbiler.

- Faldet er temmelig alarmerende og har stor betydning for et erhverv, der beskæftiger tusindvis af danskere rundt i bilhuse og på værksteder. I en undersøgelse udført af AutoBranchen Danmark svarer hver femte ydermere, at deres virksomhed risikerer at gå konkurs inden for et år, siger Gitte Seeberg, adm. direktør i AutoBranchen Danmark.

Derfor mener AutoBranchen Danmart, at der er brug for at kigge nærmere på de hjælpepakker til erhvervslivet, som en ny ekspertgruppe foreslår at udfase 8. juli 2020. 

- Udfases hjælpepakkerne allerede i juli, risikerer antallet af konkurser i autobranchen at stige. Ekspertgruppen foreslår, at virksomheder, der rammes forskudt af coronakrisen, kan modtage kompensation for faste udgifter i august, september og oktober. Det er nødvendigt for at holde hånden under mange arbejdspladser. Det beder jeg på det kraftigste politikerne om at lytte til, lyder det fra Gitte Seeberg, som forudser, at mange bilforhandlere først oplever det reelle tab efter sommeren, da det først er der, mange biler bliver leveret og betalt til og af forhandlerne. 

Med et fald i bilsalget på 30 procent er mange virksomheder presset på likviditeten. AutoBranchen Danmark foreslår, at betaling af registreringsafgiften udskydes i mindst seks måneder for at sikre den nødvendige likviditet.