LIGE NU:

Salget af sommerhusgrunde er eksploderet

Interessen for selv at bygge sommerhus er stor, og antallet af sommerhusgrunde solgt i Nordjylland er fordoblet, viser tal fra Boligsiden.

Sommerhuse er gået som varmt brød, efter at danskerne i foråret kunne konstatere, at coronavirus ville gøre det svært at rejse udenlands.

Samtidig er salget af sommerhusgrunde eksploderet, og i Nordjylland er salget mere end fordoblet.

Hvor der i maj, juni og juli 2019 blev solgt 30 sommerhusgrunde i Nordjylland, lød tallet på 64 styk i samme periode i år.

- I de seneste måneder er der solgt sommerhuse i Danmark som aldrig før, og det har fået udbuddet til at falde til et historisk lavt niveau. Valgfriheden er altså indskrænket en del for sommerhuskøberne, så der bliver tænkt i alternativer, og der er muligheden for at bygge selv tiltalende for et stigende antal købere, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Indslag: Salget af sommerhusgrunde er eksploderet. Formanden for ejendomsmæglerne i Nordjylland giver sit bud på hvorfor.

Kunderne er seriøse

TV2 Nord har flere gange fortalt, hvordan coronakrisen har haft en positiv effekt på det nordjyske boligmarked. Blandt andet i Jammerbugt Kommune, hvor sommerhuse i området omkring Hune og Blokhus har været i høj kurs.

- Vi har solgt rigtig meget. Folk har været seriøse, og der har ikke været mange, der bare kigger for sjov. De kunder, der førhen var et halvt til et helt år om at tage en beslutning om at købe, bruger kun en måned nu. For som markedet er, er det med at slå til, sagde Søren Agesen fra Mæglerhuset i Aabybro til TV2 Nord i juli.

Også formanden for ejendomsmæglerne i Nordjylland, Carsten Kassow, er tilfreds med boligsalget.

- Det skyldes nok lidt overraskende, at coronaen har gjort et eller andet ved os som mennesker. Vi er tiltrukket af det nære nu. Folk vil have et sommerhus, de kan holde deres egen ferie i, og så er der selvfølgelig også nogen, der øjner en mulighed for at leje det ud, siger Carsten Kassow.

Sommerhuskøberne bliver yngre

Allerede inden coronakrisen var der stor interesse for at købe sommerhus. Så da virussen ramte verden, var telefonerne rødglødende ved flere ejendomsmæglere.

Samtidig er kunderne blevet yngre, fortalte kommunikationskonsulenten i Home, Michael Dalsager, i juli.

- Vi har mødt nye kundegrupper, og coronakrisen har især fået mange flere yngre købere på banen, sommerhuskøbere i 30-40’erne med hjemmeboende børn og med bopæl i byen. I sommerhuset kommer de væk og holder afstand til byens liv – og får mere plads og luft omkring sig end i lejligheden. Og de seneste måneder viser også, at mange danskere kan passe deres job på afstand i sommerhuset, lød det fra Michael Dalsager.

To ting kan standse grundsalget

Salget af sommerhusgrunde er steget i hele landet. Den største stigning er i Region Sjælland, hvor 140 sommerhusgrunde blev solgt i maj, juni og juli i år. I 2019 var antallet 63 grunde.

Ifølge kommunikationsdirektøren ved Boligsiden er der to ting, der kan sætte en stopper for byg selv-tendensen.

- Den ene er, at udbuddet af sommerhuse stiger igen, og at flere derfor køber ”brugte” sommerhuse i stedet. Den anden er, at der allerede er rigtig mange sommerhuse langs Danmarks kyster, og at det derfor bliver sværere at finde grunde til at bygge sommerhuse på, siger Birgit Daetz.

270819 Patienter på og beboere ved Sygehus Nord var i nat udsat for et mindre bombedrama.

For 225 millioner kroner byggeprojekt, tak: Sygehus Nord solgt

Mink

Nordjysk formand om minkaftale: - Umiddelbart virker den fair

070121 John Haugaard, minkavler

Efter flere måneders venten ånder John lettet op: - Man kan se enden af tunnelen nu

minkkompensation, møde, Hjulmandkatain

150 minkavlere til infomøde: Fik gennemgået aftalen

270819 Patienter på og beboere ved Sygehus Nord var i nat udsat for et mindre bombedrama.

For 225 millioner kroner byggeprojekt, tak: Sygehus Nord solgt

Mink

Nordjysk formand om minkaftale: - Umiddelbart virker den fair

070121 John Haugaard, minkavler

Efter flere måneders venten ånder John lettet op: - Man kan se enden af tunnelen nu

Til forsiden

Til forsiden