LIGE NU:

Salget stagneret i Nordjylland

Parcelhuse er sværere at sælge i Nordjylland end resten af landet.

Steen Sørensen har haft sin villa i Brønderslev til salg siden maj, men endnu har ingen købere meldt sig. Et faktum der har betydning på flere planer.

- Jeg ville gerne finde et sted hvor jeg kunne have god plads til et fotostudio og hele mit arkiv af billeder og fotografiapparater. Men de drømme må vente indtil huset er solgt. Jeg har ikke sat prisen ned, men jeg vil da ikke udelukke det sker, hvis det rigtige bud kommer, siger Steen Sørensen.

Hos hans mægler, John Andersen, mærker man også det svigtende salg på boligmarkedet. Men man er dog optimistisk hvad angår fremtidens boligmarkedet.

- Man kan jo aldrig spå om fremtiden, men så meget som priserne er faldet, så falder de ikke meget mere. Så med den lave rente, så er det et godt tidspunkt at slå til på. Men det er som om de magre år har skabt en frygt og en kø af købere, som afventer situationen. Den kø bliver hele tiden længere og skaber færre salg, så vi skal have lagt frygten bag os, tro på fremtiden, så vender salget, lyder John Andersens vurderin.

Det tager i gennemsnit 11 måneder at få solgt sit parcelhus i Nordjylland. I snit tager det 8 måneder i Danmark, så de nordjyske bolighandlere har det hårdt ifølge undersøgelsen der er udarbejdet af Realkreditrådet.