01:57

Salling Groups administrerende direktør, Per Bank, fortæller, at det godt kan mærkes, at blandt andet Salling i Aalborg for tiden er lukket. Men samlet set leverer koncernen et godt resultat, fordi der sælges flere fødevarer i virksomhedens øvrige dagligvarebutikker.

Sallings ejer siger nej tak til økonomisk hjælp

Danmarks største dagligvarekoncern, Salling Group, peger på, at andre virksomheder har mere brug for økonomisk hjælp på grund af coronakrisen end dem selv.

Lige nu er indgangspartierne lukkede til Salling i Aalborg. Coronakrisen har sat en midlertidig stopper for handlen i det kendte nordjyske stormagasin.

Og ejeren, Danmarks største dagligvarekoncern, Salling Group, der ejer Bilka, Føtex, Netto, BR og de to Salling-stormagasiner i Aarhus og Aalborg har sendt 1900 medarbejdere hjem, fordi koncernens to stormagasiner og BR-butikker har haft lukket på grund af coronakrisen.

Men på trods af krisen ønsker Salling Group ikke at modtage hjælp fra staten, som de ellers er berettigede til.

- Vi har besluttet ikke at tage imod pengene. Der er nogen, der har mere brug for dem. Vi vurderer, at vi kommer ud med et pænt overskud næste år - måske ikke så stort som i år - men et pænt overskud. Så skal vi ikke tage imod pengene, når vi stadig leverer et godt resultat, siger Salling Groups administrerende direktør, Per Bank, til TV 2 Business.

Direktøren forudser, at selv om koncernen vil komme ud af 2020 med et dårligere regnskab end i 2019, vil Salling Group stadig have et overskud på et par milliarder kroner.

Siden coronakrisen brød ud, og restauranterne lukkede, har Salling Group solgt flere fødevarer i sine kæder Netto, Bilka og Føtex, og salget er i øjeblikket ti procent højere end normalt.

Salling Group i tal

Antal butikker i Salling Group

- Netto Danmark: 516
- Netto Tyskland: 342
- Netto Polen: 386
- Bilka: 19
- føtex og føtex food: 103
- Salling Stormagasiner: 2
- BR: 26
- Starbucks: 16
- Carl's Jr.: 16

 

I alt: 1.425

Antal medarbejdere

- Medarbejdere i alle lande: 53.920