Foto: TV2/NORD (Arkiv)

Sambagrupper reddet

De mange nordjyske sambagrupper er klar næste års karneval efter økonomisk hjælp.

Et nyåbnet karnevalshus i Nørresundby er reddet på målstregen. Huset, Carnival Village, var ellers lige ved at lukke, og lejekontrakten var opsagt, da der pludselig kom økonomisk hjælp fra Aalborg Karneval.

- Vi er bare glade. Det var så tæt på vi skulle lukke, så det her er fantastisk, Britt Kristensen fra sambagruppen Koloritterne til TV2/Nord.

Carnival Village i Nørresundby er hjemsted for sambagrupper Poco Loco, Alkoholdet, Koloritterne, NEMT og Fan-Tasterne. Det er her grupperne forbereder og fremtstiller de ting, de skal bruge til næste års karneval. På grund af den økonomiske usikkerhed omkring Karneval i Aalborg, så var der ikke længere penge til at leje huset i Nørresundby, og derfor var lejekontrakten opsagt. Nu har Aalborg Karneval fundet pengene til at støtte de nordjyske sambagrupper.

- Vi er godt klar over, at det sted og de mange frivillige er vigtige for karnevallet. Vi kan ikke holde karneval uden dem, siger Mette Bugge, bestyrelsesmedlem hos Aalborg Karneval til TV2/Nord.