LIGE NU:

Samråd: Karsten Lauritzen (V) mener, at regeringen benyttede sig af frygtretorik

Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) mener derimod, at regeringen lagde tingene åbent frem i forbindelse med nedlukningen af Nordjylland.

Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) var i formiddag i åbent samråd med Miljø- og Fødevareudvalget.

Det var den nordjyske Venstre-politiker Karsten Lauritzen, der havde indkaldt ministeren til samrådet, der var centreret om de udtalelser, der fandt sted på regeringens pressemøde 4. november.

Her blev der meldt ud, at syv nordjyske kommuner skulle underlægges meget skrappe restriktioner, og myndighederne udtrykte på pressemødet en risiko for, at Nordjylland kunne blive et nyt udspring for virussmitte – et nyt Wuhan.

Karsten Lauritzen kalder det et udtryk for en frygtretorik.

- Med det vi ved i dag, og hvad myndighederne i øvrigt vidste dengang. Der skulle man have sagt: det er usandsynligt, det er i særlig grad usandsynligt, hvis man gør det, vi beder om som myndighed. Men det sagde man ikke, fordi regeringen har valgt at styre den danske befolkning ved frygt, og det er et effektivt kommunikationsredskab, men det er ikke særligt ærligt eller ordentligt. Og i det her tilfælde har det vist sig, at den frygt, man havde i Nordjylland, var voldsomt overdrevet, sagde Karsten Lauritzen umiddelbart efter dagens samråd.

Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke mener, at regeringen ikke overdrev i forbindelse med, at Nordjylland kunne blive nyt udspring for virussmitte.

- Nej, jeg mener, at det er helt afgørende, at man lægger tingene frem. Også fuldstændig åbent, således at befolkningen, medier og andre eksperter kan se data, kan se laboratorieprøverne og kan komme med deres vurdering, sagde Magnus Heunicke efter dagens samråd.

20201222-200951-L_45Mb

Minister er optimist i forhold til ny fjordforbindelse

20210224-182014-L_25Mb

Statsminister om genåbning: - Svært at gå længere, end myndigheder og eksperter finder forsvarligt

def_thumb,50_percent

play Finn overrasket med musikalsk krammer af sine medarbejdere

940a005e-e887-4266-9a63-d24e93e1ba14

- Vores kalenderlys er stadig kun brændt ned til 15. december

20201222-200951-L_45Mb

Minister er optimist i forhold til ny fjordforbindelse

20210224-182014-L_25Mb

Statsminister om genåbning: - Svært at gå længere, end myndigheder og eksperter finder forsvarligt

Til forsiden

Til forsiden