Foto: TV2/Nord (Arkivfoto)

Sandberg-arrangør træder ud af VU-bestyrelse

Det omdiskuterede rockerforedrag i VU Aalborg og ungdomspartiets efterfølgende pressehåndtering af sagen, får nu arrangøren til at træde ud af bestyrelsen.

Rafi Rahimzai var manden, der fik an aftale på plads med Brian Sandberg om, at Bandidos-medlemmet skulle holde foredrag for Vestres Ungdom i Aalborg. Ungdomspartiet er sidenhen blevet kritiseret for at give det tidligere Hells Angels-medlem en platform at udtrykke sig fra, hvilket VU Aalborg var forberedt på.

- Vi inviterede ham, fordi vi har haft et fokus på bandekriminalitet, hvor vi blandt andet også har haft foredrag med politiets bandeenhed. Vi mener, det er relevante at finde ud af, hvad der ligger bag den person, han er, og hvad han kan bidrage med. Man bliver nød til at gøre sig klog på et område for at kunne lave politik om det, siger Rafi Rahimzai til TV2/Nord.

På de sociale medier har blandt andre Aalborg Kommunes konservative rådmand Thomas Krarup kritiseret ungdomspolitikernes arrangement, hvor især et billede af en ung pige, der står sammen med Brian Sandberg står for skud.

- Hvorfor giver man en dømt kriminel sådan en platform? Og får taget fanbilleder sammen med kriminelle? Eller er verden bare af lave? Det er rystende, skrev Thomas Krarup på sin facebook-profil i forbindelse med arrangementet.

Gennem hele debatten har VU Aalborg været meget tavse, og det er netop uenighed om gruppens kommunikationsstrategi, der har fået Rafi Rahimzai til at træde ud af bestyrelsen.

- Der har vi VU Aalborg været fuld støtte og enighed om arrangementet, men den mediestrategi, der har været, kan jeg ikke stå inde for. Jeg kan ikke være med til, at man ikke vil debattere det offentligt, når en konservativ formand (Thomas Krarup, red.) kritiserer en 14-årig pige for at lave sit skolearbejde, siger Rafi Rahimzai, der stadig er medlem af VU Aalborg.

Episoden han referer til omhandler en 14-årig pige, der ifølge Rafi Rahimzai var mødt op til foredraget i forbindelse med en skoleopgave om bandekriminalitet.

- Jeg synes, det er pinligt, at Brian Sandberg går ud og kæmper den 14-årige piges sag, men at VU Aalborg ikke vil stille op i medierne, siger Rafi Rahimzai, der understreger, at der ikke er øvrige problemer med VU Aalborg.