LIGE NU:

Satte ild til udhus og stjal lægeambulance

En 40-årig mand er anholdt for at have stjålet en lægeambulance efter han havde sat ild til sit eget udhus på Sulsted Landevej nær Sulsted.

Den person, som mandag aften stjal en lægeambulance, der var rykket ud til en ildebrand i et udhus på Sulsted Landevej mandag aften, viste sig at være den samme mand, som ejer udhuset. Den 40-årige mand har erkendt over for politiet, at han selv påsatte branden og derefter stjal lægeambulancen.

- Det tager vi selvfølgelig meget alvorligt, og det er klart, at det er meget sjældent, at det her forekommer, fortæller vagtchef ved Nordjyllands Politi, Karsten Kristensen til TV2/NORD.

Beredskabet fik en melding om branden i udhuset klokken 20.37. Da lægeambulancen ankom til stedet gik lægerne i gang med at undersøge, hvorvidt der var tilskadekomne, som havde brug for hjælp eller behandling. Imens lægerne gjorde det, besluttede den 40-årige mand sig for at stjæle lægeambulancen.

- Når beredskaberne kommer frem til et brandsted, som i dette tilfælde, så går man ud fra, at køretøjerne får lov til at holde i fred og ro, så man kan udøve det arbejde, man er sendt ud for at gøre. Nemlig at redde mennesker og slukke ildebranden, siger vagtchefen.

Omkring halvanden time senere, klokken 22.50, blev lægeambulancen fundet 20 kilometer væk i et skovområde ved Hulknøsevej/Røverstuen. Her var bilen efterladt, så en hundepatrulje begyndte at gennemsøge området.

20 minutter senere stødte patruljen på den 40-årige mand, som blev bragt med på stationen. Henover natten indrømmede han over for politiet, at han både havde sat ild til sit udhus og efterfølgende stjålet lægeambulancen.

Det er endnu uvist, hvorfor den 40-årige mand satte ild til udhuset og stjal lægeambulancen. Han sidder lige nu i Aalborg Arrest mens politiets jurister vurderer, hvorvidt han skal fremstilles i grundlovsforhør senere på dagen.

Vagtchef ved Nordjyllands Politi, Peter Redder, oplyser, at den 40-årige mand ikke bliver fremstillet i grundlovsforhør. På grund af hans psykiske tilstand bliver han i stedet behandlet på Aalborg Sygehus.