Scanner til Hjørring flyttes til Aalborg

Kritiseret scanner i Hjørring flyttes til Aalborg, og samtidig får Hjørring en ny scanner ved næste udbud. Det blev løsningen på et planlagt møde mellem Sygehus Vendsyssels ledelse og sundhedsdirektøren i Region Nordjylland.

Region Nordjylland skriver i en pressemeddelse efter mødet, at parterne på mødet konstaterede, at der i medierne har floreret en række fejlagtige påstande vedrørende det nationale scannerudbud. Sygehus Vendsyssel har i forbindelse med udbudet fået tildelt en CT-scanner, som sygehuset mener, er af en dårligere kvalitet end forventet.

Ledende overlæge på Sygehus Vendsyssel i Hjørring Carsten Conrad stod i fredags frem på TV2/NORD og kritiserede de nye CT-scannere. Overlægen truede med at sige sin stilling op, hvis Region Nordjylland købte flere af de nye scannere.

Efter mødet i dag er der forsoning.

- Vi har fundet en helt naturlig og fornuftig løsning på sagen. Men jeg beklager det forløb, der er startet af lægerne i Hjørring. Det er ikke noget godt udgangspunkt for en konstruktiv og fremadrettet dialog at indlede den med trusler. Det ligger langt fra det samarbejdsklima vi normalt har i Nordjylland. Det tror jeg også, at man har erkendt, og jeg er glad for, at vi på trods af det har fundet en fornuftig løsning, siger Per Christiansen, sundhedsdirektør i Region Nordjylland.

- Jeg er glad for, at det ser ud til, at vi får den type af scanner, som vi ønsker os. Og så må jeg også erkende, at den kunstneriske udførelse kunne have været bedre, for jeg vidste, at vi skulle have mødet i dag, siger Carsten Conrad, ledende overlæge på Sygehus Vendsyssel.