Sejlere låst fast i havn

01:54

Foto: Lars Christoffersen

1 af 2

En udgravningsbåd er fanget på den forkerte side af den beskadigede jernbanebro i Aalborg, så nu kan lystbådene i Gjøl Havn ikke komme ud af havnen.

Lystbådesejlere fra Gjøl Havn frygter, at de ikke kommer ud af havnen, inden sejlersæsonen for alvor skydes i gang i foråret. Siden jernbanebroen i marts blev påsejlet har flere af havnens lystbådeejere nemlig været lukket inde.

En udgravningsbåd var på vej til Gjøl for at grave havnen ud, så de store lystbåde kunne komme ud af havnen, men den udgravningsbåd er nu fanget på den forkerte side af broen.

- Vi har fået flere henvendelser fra medlemmer, som er kede af, at de ikke kan komme ud og sejle, siger formanden for Gjøl Sejlklub, Carl-Johan Dissing.

Ventetiden er frustrerende for sejlerne, fortæller formanden, og de frygter nu, at broklappen ikke bliver løftet af broen foreløbigt.

Bane Danmark har over påsken arbejdet på at finde en løsning, så broklappen og kontravægten kan løftes af broen. Da jernbanebroen blev påsejlet meldte Bane Danmark ud, at det kunne tage omkring tre uger at fjerne broklappen, men de er endnu ikke helt klar til at melde en specifik dato ud.

- Vi er meget tæt på at kunne sige præcis, hvornår den bliver fjernet, og hvem der kommer til at udføre opgaven. Vi er der ikke helt endnu, men det varer ikke længe, forsikrer Helle Bøhl-Møller, der er sektionschef ved Bane Danmark.

- Vi tænker rigtigt meget på lystbådesejlerne, når vi sidder her og arbejder, og vi tænker rigtigt meget på togpassagererne. De har vores fulde opmærksomhed, og det håber jeg, at de kan tage med sig, når de sidder på havnen og venter på at komme ud og sejle, siger Helle Bøhl-Møller.

Forsiden lige nu