LIGE NU:

Seks kroner for Voergaard slot

Onsdag udkommer et nyt frimærke med Voergaard Slot som motiv. Udgivelsen markeres i Frederikshavn og Brønderslev kommuner, hvor elever i femteklasserne skal skrive et brev til et nært familiemedlem. Frimærke og postkort udleveres til eleverne.

Frimærket er udgivet som et led i den nye serie "Danske Herregårde", hvor Voergaard Slot er en af de fire jyske herregårde, der fremtræder på frimærkeserien med portoen kr. 6,00.

Frimærkemotivet fra slottet er den portal, som Frederik den II forærede slottet, og som i dag pryder indgangspartiet.

Voergaard Slot er et af landets smukkeste og bedst bevarede renæssanceslotte med en ejendommelig historie. Ikke mindst historierne omkring den legendariske slotsfrue Ingeborg Skeel. Samtidig danner slottet rammen for en meget fin privat kunstsamling af malerier, skulpturer, porcelæn og antikke møbler, siger bestyrelsesmedlem Anker Laden-Andersen, Voergaard Slot, og fortsætter;

- Vi håber på, at vi kan synliggøre Voergaard Slot, således at der bliver mere interesse for slottet både på landsplan og regionalt. Vi tror, at det er en af de kulturperler, der kan være med til at styrke Nordjylland på sigt.

Flere af Frederikshavn og Brønderslev kommunes 5. klasser skriver på dagen et postkort til deres familie, påsat Post Danmarks nye frimærke med motiv fra Voergaard Slot.

Hver elev i de udvalgte 5. klasser har fået udleveret et frimærke, et postkort samt en inspirationstekst, således at eleverne som et led i deres dansk- og historieundervisning kan sende et postkort hjem til forældrene eller et nært familiemedlem.