Foto: TV2/Nord

Seksualundervisning i børnehaven

Seksualundervisningen skal også ske i børnehaven. Det mener en nordjysk seksualvejleder. Foreningen Sex & Samfund bakker op.

Det skriver DR Nordjylland.

I forvejen er folkeskolerne forpligtet til, at sørge for at 0. til 3. klasse får seksualundervisning. Og på de klassetrin handler det om kroppen, kropsbevidsthed og grænser.

Børnehavebørn leger doktorlege og far, mor og børn og ifølge seksualvejleder på Løvvangskolen i Nørresundby Marlene Simoni, undersøger børn i 3-4 års alderen hinanden og sig selv.

- Det er vigtigt, at vi allerede fra starten lærer børnene, hvor deres grænser er, hvor sidder de forskellige ting på kroppen og være bevidste om deres krop. Og så at være bevidst om hvad man må, hvad man ikke må, og hvad man vil være med til og ikke være med til, siger hun.

Og foreningen Sex & Samfund synes, det er en rigtig god idé, at pædagogerne i børnehaverne kan tale med børnene om deres krop og grænser, siger kandidat i pædagogik og projektleder Line Anne Roien.

- Man kunne godt forestille sig, at mange af de ansatte i daginstitutionerne, som måske har brug for nogle redskaber til, at gribe det an på en god måde. Men som udgangspunkt er det en god ide, fordi børn også har en seksualitet, når de går i vuggestue eller børnehave, selvom den jo er en helt anden, end den voksne har, siger hun.

Og netop de voksne i børnehaven spiller en central rolle, mener seksualvejleder Marlene Simoni.

- Bare det at der er nogle voksne, der tør at snakke med dem og de her ting. Børn bliver faktisk rigtig glade, når voksne vil snakke om de her ting frem for bare at sige, at det snakker vi ikke om her, eller det gør vi ikke her, siger hun.