Foto: Nationalbanken

Selvstændige vil spare op

Selvstændige erhvervsdrivende i Nordjylland er begyndt at spare op til egen pension.

Det er farligt at satse på en alderdom finansieret alene af salg af virksomheden, og derfor vælger mange selvstændige at udnytte en ordning med opsparing til egen pension, skriver DR P4 Nordjylland.

Ordningen giver den enkelte lov til at indsætte op til 30 procent af virksomhedens overskud på enten ratepension eller livrente - og det har flere udnyttet i år, fortæller radiostationen.

- Det jo langt fra sikkert, at den virksomhed, man har i dag, er let at omsætte den dag, man vil på pension. Og derfor kan det være en god ide at indbetale til pensionen, når der er overskud i virksomheden, råder Kasper Overgaard Bæk, formuechef i Spar Nord Bank.

For to år siden indbetalte kun en ud af fem selvstændige til egen pension. Det tal stiger i år, fornemmer bankerne. Også fordi ordningen løber på næstsidste år.

- Det er meget populært nu, og vi kan mærke på efterspørgslen, at ordningen udløber med udgangen af 2014, siger Per Sørensen fra Nordjyske Bank til DR P4 Nordjylland.

Det er muligt at sætte penge ind på ordningen hele året, men langt de fleste erhvervsdrivende venter til kort før årsskiftet, hvor de har overblik over virksomhedens økonomi.