Senfølger skal tales væk

Nu reagerer Landsforeningen Spor efter TV2/Nord i går fortalte om 33-årige Kim, der som barn blev misbrugt i forbindelse med Oldefarsagen. Spor efterspørger mere ekspertviden og mere opmærksomhed om voksne, der som børn var udsat for seksuelle overgreb.

Maj-Britt Drastrup-Fjordbak reagerede stærkt, da hun i aftes så Kim fortælle sin historie.

Som medlem af Spor - Landsforeningen for voksne med senfølger af seksuelle overgreb, kunne hun relatere sig til Kims situation.

- Jeg kunne ikke sove i nat. Jeg lå bare og tænkte på, hvordan kan jeg få formidlet til ham, at han ikke er alene, siger Maj-Britt Drastrup-Fjordbak.

- Jeg mærker pludselig og genkender mig egen ensomhedsfølelse og afmagtsfølelse, når omgivelser ikke har viden om senfølger, og dermed heller ikke respekterer, hvad det er, man har brug for og ikke har brug for, fortsætter hun.

Spor arbejder for mere åbenhed om voksne, der som børn har været udsat for seksuelle overgreb. Selvom overgrebene ligger langt tilbage, har de stadig have stor indflydelse på ofrenes voksenliv.

Foreningen håber, at der fra politisk hold fremover vil være mere opbakning til de voksne, der stadig døjer med senfølger efter overgreb i barndommen.