Serritslevsag kører for lukkede døre

Vicestatsadvokaten har ønsket, at nævninge og dommere skal ud og se familiens daværende hjem i Serritslev, men det ønske har byretten i Hjørring givet afslag på. Foto: TV2/Nord

Store dele af retssagen i den såkaldte Serritslev sag, der begynder på torsdag, kommer til at køre for lukkede døre. Det sker for at beskytte børnene.

Selvom retssagen mod forældreparret i den såkaldte Serritslevsag først begynder på torsdag, så har byretten i Hjørring allerede nu afsagt kendelse om, at store dele af den grusomme sag om børnemishandling kommer til at foregå for lukkede døre.

Den nu 21-årige pige, der i sin tid meldte forældrene til politiet, skal afgive forklaring bag lukkede døre. Forældrene er blandt andet tiltalt for lade hende grave sin egen grav, true hende til at lade sig bedække af en hingst og true hende til at spise hesteekskrementer. Hun blev tvunget til at skrabe sne i tynde sko og fik begyndende koldbrand. Samtidig er hun gentagne gange blevet voldtaget af sin far, fremgår det af anklageskriftet.

Halvlillesøsteren, der nu er 16 år gammel, er ifølge anklageskriftet også blevet voldtaget gentagne gange af sin stedfar. Hendes forklaring er optaget på dvd, og den bliver afspillet bag lukkede i retten.

- Det siger sig selv, at det er krænkende for børn at skulle fortælle i fuld offentlighed om, hvordan man er blevet seksuelt krænket af sin far, siger vicestatsadvokat Michael Møller Hansen til TV2/Nord.

Vicestatsadvokat Michael Møller Hansen ønskede at nævninge og dommere i sagen selv skulle besøge rædselshuset i Serritslev, der stadig står som en ruin. Men det ønsker har byretten i Hjørring givet afslag på.

- Der er jo forskel på at se en ejendom på billeder og video i forhold til at se det med egne øjne. Men retten mener ikke, at det er nødvendigt, og det må jeg tage til efterretning, siger Michael Møller Hansen.

Der er afsat 12 retsdage til sagen. Det ventes, at der falder dom i sagen den 1. juni.

Forsiden lige nu