Foto: TV2/Nord

SF afviser ønsket eksklusion

Landsledelsen i SF vil ikke ekskludere Bente Lauridsen, som den nordjyske bestyrelse ellers har ønsket.

Det nordjyske regionsrådsmedlem Bente Lauridsen (SF) bliver ikke smidt ud af sit parti.

En enig landsledelse i Socialistisk Folkeparti finder ikke, at der er grund til at ekskludere hende for partiskadelig virksomhed, oplyser det nordjyske medlem af landsledelsen, Thomas Klimek fra Hjørring, til NORDJYSKE Stiftstidende.

Det var bestyrelsen for SF i Nordjylland, der havde bedt landsledelsen tage denne mulighed i brug. Baggrunden var en række episoder op til og umiddelbart efter valget 19. november. Som omtalt i NORDJYSKE valgte SF's nordjyske bestyrelse at holde Bente Lauridsen ude af delegationen, der skulle forhandle om konstituering, selv om hun som spidskandidat ifølge partiets love var berettiget til en plads heri.

Bente Lauridsen sendte på sin side på valgnatten flere politikere fra andre partier signaler, der blev opfattet sådan, at hun - der så ud til at have vundet det ene af partiets to mandater i det nye regionsråd - var parat til at indgå en konstitueringsaftale uden om sit partis forhandlingsdelegation.

Thomas Klimek siger, at landsledelsen er helt enig om, at eksklusion overhovedet ikke kan komme på tale:

- Landsledelsen mener, at der i et langvarigt forløb med dårligt klima er begået fejl fra begge parter. Vi er ikke begejstrede for det forløb, der har været, for det har svækket SF, siger Thomas Klimek.

Når en ny landsledelse er valgt på SF's ekstraordinære landsmøde om halvanden uge, vil den ny ledelse sætte sig i spidsen for at strikke en lokalt forankret løsning på samarbejdsproblemerne sammen.

- Vi ønsker, at tavlen vaskes ren, og at vi med hele den nuværende besætning finder en ny samarbejdsform. Det vil formentlig betyde, at der på begge sider må sluges kameler, mener Thomas Klimek.

Han pointerer, at én central forudsætning for landsledelsen er, at "alle folkevalgte betingelsesløst arbejder efter de retningslinjer, der udstikkes af SF's nordjyske bestyrelse".

- Solorytteri er ikke foreneligt med at repræsentere SF, siger han.

Det har ikke været muligt at træffe Bente Lauridsen for en kommentar til landsledelsens beslutning.

Formanden for SF i Nordjylland, Allan Norré Pedersen, siger, at han betragter sagen som en personsag, og at der i øvrigt stadig "er en proces i gang".

- Derfor har jeg ingen kommentarer, lyder det fra formanden.