Tidligere SF folketingspolitikere forstår Pernille Vigsø Bagges frustrationer over, at hun er blevet vraget som minister. Foto: TV2/NORD (Arkiv)

SF-profiler bakker op om Vigsø Bagge

Blandt SF's toppolitikere vækker det vrede og undren, at Pernille Vigsø Bagge ikke blev valgt som minister.

"Den nye regering er et FLOP". Sådan skrev Pernille Vigsø Bagge (SF) mandag morgen på sin Facebookprofil -  angiveligt fordi hun ikke blev kirke og ligestillingsminister. Hun skrev også, at hun måske ville melde sig ud af SF.  

I løbet af dagen har flere SF-profiler bakket hende op. Blandt andre de to tidligere folketingspolitikere Karl Bornhøft (SF) og Thomas Krog (SF). De forstår begge hendes frustrationer.  

-  Pernille Vigsø Bagge har kæmpet for det her, og hun har fået et kanon valgresultat, som hun har i ryggen, så jeg er forundret over, at hun ikke er blevet minister, siger Thomas Krog. 
 
-  Jeg må indrømme, at jeg er meget skuffet. Pernille Vigsø Bagge er det mest lysende politiske talent, vi har i SF i Nordjylland og på landsplan i øjeblikket. Hun har alle de kvaliteter, der skal til for at blive en god minister, siger Karl Bornhøft. 

Thomas Krog har tidligere været barselsvikar for Pernille Vigsø Bagge i Folketinget. Men selv om han fuldt ud forstår hendes frustration, så mener han, at det nu er tid til at se fremad: 

- Nu skal vi igang med en ny politik, og det har jeg glædet mig længe til. Jeg kan godt forstå hendes skuffelse, men glæden over, at vi har en ny regering er langt større, siger han.  

Pernille Vigsø Bagge har i løbet af mandagen undskyldt på Facebook over sin kommentar.