SF´er klar til at gå til minister med klage

07:38

Virksomheden Daka udnytter at de er de eneste i Danmark, der kan bortskaffe døde heste. Det mener både hesteejere og flere dyrlæger. Midt i sorgen over at miste en elsket pony føler ejerne at de oveni bliver flået økonomisk. Daka har nemlig med et fordoblet prisen på at hente døde heste.

Foto: TV2/Nord

1 af 2

SFs landbrugs- og erhvervsordfører, nordjysk valgte Lisbeth Bech Poulsen, går til ministeren med spørgsmål om pludselige og voldsomme prisstigninger

Lisbeth Bech Poulsen (SF) undrer sig over, at Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen ikke vil tage sagen om monopollignende tilstande på området om at skille sig af med døde heste op. Nu er hun er nu klar til at forelægge problemet for ministeren.

Det er virksomheden Daka, der henter døde heste, og virksomheden har fordoblet prisen og udnytter dermed monopolet på markedet, mener både heste-ejere og dyrlæger. 

Virksomheden Daka laver kød og benmelsprodukter af døde dyr. De har gennem årene opkøbt deres konkurrenter og er nu de eneste i Danmark, der destruerer heste. De har med et fordoblet prisen for at hente heste, og det, mener hesteejerne, er urimeligt, for det koster under det halve at få hentet en ko.

- Firmaet gør det selvfølgelig  for at tjene penge, men det virker til at det udnytter den situation, at det er de eneste på markedet. Det er ærgerligt, at firmaet kan få lov til det her uden, at der er nogle konsekvenser.siger Lisbeth Bech Poulsen (SF) og fortsætter:

- Jeg kan ikke opfordrer til ulovligheder som selv at begrave sine heste, men det er en sag, som illustrerer meget godt, hvad der sker, når der ikke er ordentlig konkurrence på et markedet.

Hun understreger, at Konkurrence-  og Forbrugerstyrelsen selv afgør, hvor styrelsen vil bruge ressourcer, men hun undrer sig:

- Vi kan ikke politisk blande os, men det er meget principielt, at der er kun er en spiller på markedet, og jeg vil nu gå til ministern med det, siger Lisbeth Bech Poulsen.

 

Forsiden lige nu