SF'er stiller spørgsmål om Mirsad

Det er på tide Danmark overholder principper i FN's børnekonvention, mener Pernille Vigsø Bagge

Sagen om den udvisningstruede Kosovo-albanske Mirsad Zairi fra Mariager viser tydeligt, at ikke alle børn i Danmark har samme rettigheder og muligheder, lyder det fra Pernille Vigsø Bagge, MF for SF, der ønsker integrationsministerens svar på, om udvisningen er rimelig.

- Det er på høje tid, at Danmark retter ind og lægger sig i selen for at overholde basale principper i FN's børnekonvention, såsom børns ret til begge forældre, siger Pernille Vigsø Bagge.

- SF kræver integrationsministerens svar på, om det kan være rimeligt at skille en familie ad. En familie med små børn, som har brug for både en mor og en far", siger SF's nordjyske folketingsmedlem Pernille Vigsø Bagge.

<b>Farligt på Balkan</b>

Mirsad Zairi, der er kosovo-albaner, står til om kort tid at blive udvist til Serbien i en højspændt situation, hvor Serbien nægter at anerkende Kosovos selvstændighed, og hvor en konflikt mellem kosovo-albanere og serbere ikke kan udelukkes. Og Historien har med al tydelighed vist, hvad konflikter på Balkan kan føre til.

- Der er ingen garanti for Mirsad Zairis sikkerhed i forbindelse med en udvisning, og det er ganske enkelt ikke rimeligt, at den danske stat gør små børn på fem og tre måneder faderløse, fordi strenge udlændingeregler vægter højere end småbørnsfamiliers ve og vel, siger Pernille Vigsø Bagge og fortsætter.