Forsangeren fra bandet Tÿr smed et billede op på sin facebook-side, der skabte vrede blandt flere modstandere af hval-jagt. Men da han så senere offentliggjorde en video, hvor han forsvarede sine handlinger, satte han gang i en sand shitstorm.

Shitstorm over grindehvaler rammer også arrangør

Det er ikke kun Studenterhuset i Aalborg, der mærker vreden over en forsangers deltagelse i jagt på grindehvaler. Arrangørerne af Metal festivalen er også blevet chikaneret.

Torsdag aften blev der taget hul på Aalborg Metal Festival på Studenterhuset i Aalborg. En festival, hvor forberedelserne har været præget af trusler og en såkaldt shitstorm på facebook.

Det føræske band Tÿr spiller på lørdag under festivallen, og de har virkelig formået at skabe debat. ForsangerenTÿr har deltaget i den traditionelle færøske jagt på grindehvaler, og da han smed et billede op fra det på sin facebook-side, kom flere modstandere af hval-jagten op i det røde felt.

Deres vrede ramte Studenterhuset, men altså også arrangørerne bag festivalen.

 -Det har vi ikke prøvet før, og vi blev rimelig overraskede. Det er irriterende at skulle tage stilling til, men publikum vil gerne høre Tÿr, og det har vi forholdt os til, fortæller Mikkel Larsen, arrangør af Aalborg Metal Festival.

De havde oprettet et event, men oplevede hvordan kommentarer og opslag væltede ind og tog overhånd. Trods kommentarerne har det på intet tidspunkt været en mulighed at droppe arrangementet.

- Vi har som festival ikke holdning til hvalfangst. Der foregår ikke noget ulovligt, og derfor har vi ikke haft nogle indvendinger mod Tÿr, siger Mikkel Larsen.

Men med en masse vrede modstandere på nakken, har de alligevel valgt at tage sig sine forbehold.

- Vi har informeret politiet. Men vi forventer ikke, der sker noget.