I næsten tre årtier har danskerne kunnet spille med i TV Bingo. Foto: Jesper Lange

SIFA må ikke fordele bingo-overskud

SIFA må gerne afvikle og administrere TV-Bingo, men dagens spiloverskud går ikke til SIFA, men til en idrætsklub.

Den aalborgensiske idræts-paraplyforening SIFA må gerne fortsætte med at afvikle og administrere TV-Bingo - men overskuddet fra dagens spil skal gå til en idrætsklub og ikke til SIFA.

Det skriver skatteminister Benny Engelbrecht (A) i et svar til folketingsmedlem Per Clausen (Ø).

Svaret skuffer Per Clausen.

- Indtil nu har skatteministeren jo sagt, at han vil arbejde for at finde en løsning, så TV-Bingo kan fortsætte. Men det her er ingen løsning, siger Per Clausen til P4 Nordjylland.

Skatteministeriet er i gang med en modernisering af spillebekendtgørelsen. Samvirkende IdrætsForeninger i Aalborg, SIFA, frygter, at det vil betyde en lukning af de daglige tv-bingo-spil, fordi reglerne bliver for bureaukratiske. En frygt Per Clausen deler efter skatteministerens svar.

- Og for det andet har hele ideen jo været, at SIFA har stået for at dele overskuddet ud til værdigt trængende klubber. Den ide falder jo til jorden, hvis man inden spillet skal pege på en klub, som modtager af dagens overskud.

Kontorchef Peter Skram fra SIFA har aftalt et møde med skatteministeren om sagen på tirsdag. Her håber han, at kunne overbevise skatteministeren om det fornuftige i at beholde de gældende regler for TV-Bingo.

- Alt andet vil være mangel på respekt for solidariteten idrætsforeningerne imellem, hvor også breddeidrætten tilgodeses via vores velgørende arbejde, siger han til P4 Nordjylland.

Og det kommer også til at ramme de mange ældre mennesker, der ser og spiller tv-bingo, mener han.

- De spiller jo for hyggens skyld - og ikke for at vinde en million.