00:49

Foto: Per Frank Paulsen

1 af 2

Sigtet i drabssag erkender vold mod 58-årig

En 39-årig var onsdag i grundlovsforhør i Retten i Hjørring. Her erkendte han vold mod den 58-årige, der blev dræbt i Gunderup 3. januar.

I sagen om drabet på en 58-årig mand fra Gunderup den 3. januar er den sidste af de i alt fire sigtede i sagen, i dag blevet fremstillet i grundlovsforhør.

Den sigtede, en 39-årig mand, er sammen med en kvinde på 52 og to mænd på henholdsvis 39 og 31 år, mistænkt for at have slået den 58-årige ihjel med en trækæp og et baseballbat. Søndag - dagen efter drabet - blev de tre sidstnævnte varetægtsfængslet til 30. januar, mens den 39-årige på grund af sin tilstand ikke kunne være til stede i retten. Han blev derfor fænglset "in absentia" og så fremstillet i onsdag.

Anklager Torben Kauffmann begærede dørene til retten lukkede, men inden de blev det, erkendte den 39-årige at have medvirket til vold mod den 58-årige, men nægtede resten af sigtelsen om drab og vold med døden til følge.

- Han sagde, inden dørene blev lukket, at det var aftalt af den 58-årige skulle have nogle 244-tæsk, siger anklager Torben Kauffmann med henvisning til den mildeste voldsparagraf i straffeloven.

Anklageren lukkede dørene til retten fordi efterforskningen stadig er i sin begyndelse.

- Vi skal have afklaret nogle ting og afhøre nogle personer og vidner, og de behøves ikke vide alt om sagen fra medierne, siger Torben Kauffmann.