LIGE NU:

Simone sender julegaver til udsendte soldater

Julen skal fejres med de nærmeste, men det er ikke alle, der har den mulighed. I Kosovo, Sydsudan, Mali og Afghanistan fejrer næsten 300 udsendte soldater juleaften. Men Simone Bech fra Lindum nær Hobro gør juletiden lidt sødere.

- Der er for lidt opmærksomhed på de udsendte soldater, og kan jeg gøre dem lidt gladere, så er det dejligt.

Sådan lyder det fra Simone Bech, der i flere måneder har handlet og pakket 300 julegaver ind. Gaverne skal sendes til soldaterne i Afghanistan, Sydsudan, Kosovo og Mali.

Siden Simones egen søn første gang var udsendt til Afghanistan i 2011, har hun sendt pakker afsted ved højtider, og denne jul er ingen undtagelse.

Sønnen er for længst kommet hjem, men siden da har Simone startet projektet "Vi tænker på dig". Her sælger hun blandt andet t-shirts og lys, og alt overskuddet går til at sende endnu flere pakker afsted. I år har projektet modtaget donationer på 60.000 kroner - penge, der gør det muligt at sende gaver til alle dem, der fejrer jul i en krigszone.

- Vi kan ikke tage for givet, at alle soldater, der er udsendt, har nogle pårørende og venner som støtter op om det, de gør. I Afghanistan kan man ikke bare købe en pakke lakridspiber, som betyder meget, hvis man sidder i en spartansk lejr, siger Simone Bech.

Hun bruger flere timer om dagen på projektet. Udover at købe og pakke gaver ind med fodsalt, varmedunke, playstationspil og jumbobøger, skriver hun håndskrevne kort til samtlige soldater.

En af dem, der skal holde jul i Afghanistan, er oberstløjtnant Henrik Schirrmacher. Han modtog også sidste år julegaver fra Simone.

- Det betyder rigtig meget. Jeg fik pludselig en masse slik og et flot brev om, hvem hun er - det rører virkelig én i hjertet, siger Henrik Schirrmacher.

Til jul skal Henrik og de andre soldater spise dansk julemad og danse om et juletræ, og de ekstra pakker fra Danmark varmer.

Se mere om Simone og de udsendte soldater i vores udsendelse klokken 19.30.