02:08

Foto: Bruno Stagsted

1 af 2

Skadedyrs-bekæmper: Vi kan ikke forklare det

Skadedyrsbekæmpere fra virksomheden Nomus A/S var tilsyneladende skyld i eksplosionen ved Hedegaard i Nørresundby. Men Nomus kan ikke forklare, hvad der skete.

Det var en medarbejder fra skadedyrsfirmaet Nomus A/S, som havde været på arbejde ved Hedegaard i Nørresundby, hvor en kemisk reaktion mandag udløste en eksplosion og sendte hele området i undtagelsestilstand.

Nu forsøger firmaet at finde ud af, hvad der skete, og ikke mindst hvorfor det skete.

- Vi prøver at udrede, hvad der gik galt i et tæt samarbejde med myndighederne. Vi har fulgt anvisningerne fra vores leverandører, og derfor kommer det bag på os, at der sker så voldsom en udvikling, som det er tilfældet her, siger Lars Schmidt, som er administrerende direktør for Nomus A/S.

Opgaven hos Hedegaard var en rutineopgave for firmaet. Den type opgaver har det løst et utal af gange før. Derfor er det svært for direktøren at pege på, hvad der skulle have været anderledes denne gang.

- Lige nu har vi stoppet udførelsen af den type arbejde., og vi er simpelthen nødt til at vente på det efterforskningsarbejde, der er sat i gang. Vi er om nogen intereserede i at finde ud af, hvad der gik galt, siger direktøren.