LIGE NU:

Skader kan stoppe Olsens karriere

Efter en time af OL's atletikkonkurrencer kunne Joachim B. Olsen pakke sin taske. Han kunne ikke overvinde en optakt plaget af skader.

Et tilbagevendende olympisk ordsprog siger, at OL ikke for alvor er i gang, før atletikkonkurrencerne begynder. Sådan har den danske kuglestøder Joachim B. Olsen det uden tvivl også. Men bare en time efter, at danskeren sammen med sine voluminøse kolleger havde åbnet konkurrencerne på det imponerende olympiske stadion, var OL slut for bronzevinderen fra Athen-legene for fire år siden.

I de tidligere morgentimer øvede han sine stød på græsplænen uden for stadion og blev opmuntret af sine trænere, men det nyttede ikke noget. Inde på stadion, hvor 90.000 mennesker var på plads fra morgenstunden, leverede Olsen tre stød under 20 meter - det længste var 19,74 - og det bragte ham ikke i nærheden af en plads i aftenens finale

Adskillige skader har i denne sæson spoleret hans optakt til OL. Nu skal det være slut med skaderne, ellers kan det være enden på karrieren.

- Jeg kan ikke holde til flere skader. Det går ikke, at jeg
mister hele sæsoner, for jeg er 31 år. Kommer der flere af denne type, så er det slut, sagde Joachim B. Olsen i kælderen under tribunerne efter sin konkurrence.

Men selv om Joachim B. Olsens tid som regerende
OL-medaljevinder er slut for denne omgang, og selv om han har gjort sin fortsatte karriere afhængig af at styre uden om skader, så hang han ikke med hovedet. Det var faktisk en optimistisk kuglestøder, som gjorde status, mens Tyson Gay, Usain Bolt og Asafa Powell hastede forbi efter deres indledende heat på 100-meter.

- Jeg ved, at jeg kan komme op på et fysisk niveau, så jeg kan sætte en ny personlig rekord. Jeg har lavet fejl i min træning, men livet er for kort til at fortryde, sagde den danske fanebærer, der ikke har planer om at lægge kuglen på hylden, hvis han kan styre fri af skader

- Det har været en hård tid, men jeg elsker stadig atletik. Nu skal jeg hjem og komme ovenpå. Op til OL har det været en kamp mod tiden, og der var ikke tid nok, konstaterede Joachim B. Olsen.

Denne sæson har forløbet helt skævt for danskeren. For to måneder siden blev han ramt af en lyskeskade, så han ikke kunne konkurrere. Hans årsbedste resultat var det tredjedårligste blandt de 45 kuglestødere, der var i aktion fredag.

- Jeg kunne være blevet hjemme, fordi jeg ikke havde en medaljechance. Men skulle jeg have givet op? Nej, man skal altid kæmpe. Det har jeg gjort, og det har jeg lært meget af. Jeg har en lys fremtid, og ingen skal have ondt af mig, sagde Joachim B. Olsen der kun blev nummer 22 i kvalifikationen og dermed var langt fra en plads blandt de 12, som gik videre til finalen.

Jeg var nu meget positiv derude, og jeg troede på det hele vejen. Men når jeg kom op i fart, så forsvandt min timing, og det er fordi, jeg ikke har deltaget i konkurrencer på grund af skaderne, konstaterede Danmarks største atletikhåb ved legene.

De to andre danske atletikudøvere ved legene, længdespringeren Morten Jensen og spydkasteren Christina Scherwin, skal i aktion henholdsvis lørdag og mandag.

/ritzau/