LIGE NU:

Skæbnedag i Berlinsag

I dag venter afgørende vidneforklaringer i sagen fra Berlin, hvor en mand fra Øster Hurup er anklaget for at have brændt sine to børn ihjel.

Hun skulle egentlig have afgivet forklaring i sidste måned, moderen til de to børn Line Sofie Rudaard og Marlene Marie Rudgaard der på tragisk vis omkom ved en bilbrand nær Berlin i august sidste år. Men moderens eksmand, børnenes far, forsøgte i sin celle at tage sit eget liv med det medicin han modtager mod depression.

Derfor blev moderens forklaring udskudt til i dag, hvor hun altså skal give sin forklaring af, hvad der gik galt mellem hende og eksmanden og ikke mindst hvordan hun oplevede den anklagede eksmand i hele perioden under skilsmissen og striden om forældremyndigheden.

Moderens forklaring kan vægte tungt i forhold til den psykologiske vurdering retspsykiateren udarbejder undervejs i retssagen. Det er den der skal vurdere, om den anklagede mand fra Øster Hurup er egnet til en almindelig fængselsstraf eller i stedet skal idømmes en behandlingsdom.

Det var umiddelbart efter, at moderen var blevet tilkendt den foreløbige forældremyndighed over børnene ved statsamtet i Aalborg, at børnene far valgte at give dem begge en sovepille og sætte ild til den bil de sad i. Det skete efter en familietur til Snowdome nær Hamborg.
Faderen ville også selv dø ved den brand han selv har indrømmet at have startet, men da flammerne ramte hans hud blev overlevelsesinstinktet for stort. Han flygtede ud af bilen og slap med brandsår. De to børn derimod vågnede ikke, da de var påvirkede af den sovemedicin deres far havde givet dem.

TV2 Nord dækker retssagen i dag i Potsdam.