Skæv fordeling af midler til ledige

Beskæftigelsesrådet Nordjylland frygter en skæv fordeling af refusion til ledige på grund af de ændringer, der sker i finansloven.

Kommuner, heraf flere i Nordjylland, vil tabe på ændringerne i finansloven vurderer formanden for Beskæftigelsesrådet Nordjylland, Erik H. Andersen. Han frygter en ændring af refusionsreglerne og den efterfølgende udligning via bloktilskuddet vil gå ud over kommuner med flest ledige, fordi omfordelingen sker på baggrund af befolkningstal og ikke på antal ledige i kommunerne.

-Især de sjællandske kommuner vil nyde godt af ændringerne og få flere penge end de nordjyske kommuner, fordi kommuner med lav ledighed bliver forfordelt, siger Erik H. Andersen.

Beskæftigelsesrådet Nordjylland har sendt et brev til beskæftigelsesministeren med deres bekymringer.

-Det er svineri at komme med en ny økonomimodel, så kommunernes beskæftigelsesplaner ikke kan opfyldes alligevel. Den nye refusionsmodel betyder færre penge, og det går ud over beskæftigelsesindsatsen her i Nordjylland, siger Erik H. Andersen.

Formanden har nu sendt breve rundt til jobcentrene i Nordjylland for at høre, om de bliver nødt til at lave deres beskæftigelsesplaner om.

Forsiden lige nu