LIGE NU:

Skagen jubler over hummerfangst

Der er fanget dobbelt så mange jomfruhummere i Skagen Havn i årets første fem måneder sammenlignet med sidste år.

Forårssæsonen for jomfruhummer har været væsentlig bedre end sidste år. I Skagen Havn har den faktisk været dobbelt så god i årets første fem måneder i forhold til de samme måneder sidste år.

Fra januar til maj i år blev der landet 502.539 kg jomfruhummer i Skagen Havn. I den samme periode sidste år blev der til sammenligning landet 230.965 kg. Og det flotte resultat er noget, der vækker glæde i Skagen, hvor de mange jomfruhummere gavner hele industrien omkring havnen.

- Vi ser meget positivt på fremgangen, som vi har et strategisk fokus på at øge endnu mere fremadrettet.  Når det går godt for fiskeriet, har det også en smittende effekt på de tilknyttede erhverv på havnen, siger Willy B. Hansen, adm. direktør Skagen Havn i en pressemeddelelse.

De flotte fangster skyldes blandt andet, at mindstemålet på jomfruhummere i Kattegat og Skagerrak i januar 2016 blev nedjusteret fra 13 centimeter til 10,5 centimeter, men det er kun en del af forklaringen på den gode sæson, siger Carl Jesper Hermansen, formand for Skagen Fiskeriforening.

- De mindre hummere udgør kun omkring 15 – 20 procent af de fangede jomfruhummere. Den væsentligste årsag er, at vi bare har set flere hummere i år. Hummerne graver sig ned og kommer kun frem en gang i mellem. Der er mange ukendte faktorer i dette, men den milde vinter og megen Østenvind kan være med til at forklare, at vi har set væsentlig flere hummere i år end sidste forår, som var et usædvanligt dårligt år, siger han i en pressemeddelelse.