Skagen Marathon populært

Lørdag blev Skagen Marathon afviklet for andet år i træk. Mere end 1000 deltagere stod klar til at løbe på forskellige distancer.  

Skagen Marathon blev lørdag løbet af mere end 1000 deltagere. 114 personer løb Marathon, imens de øvrige deltagere løb enten 21 km, 11 km eller børneløb.

Rico Eiersted med startnummer 89 var blandt dem, der løb de 42,195 kilometer. Det var hans 12. Marathonløb på ti år, og han kom i mål med tiden 3 timer og 31 minutter.

- Jamen jeg er rigtig tilfreds. Det var hårdt, som det altid er, og man må bare tage en kilometer ad gangen, men de sidste trækker virkelig tænder ud, siger Rico Eiersted, der 39 år.

Marathonløb er ikke længere en ekstrem nichesport, men også en del af tidens trend for almindelige mennesker, der har en løber i maven. Det forklarer Gitte Karlshøj, der selv er eliteløber, og har løbet mere end 40 Marathonløb.

Hun ser en tydelig tendens til at Marathonløbet i dag løbes af almindelige mennesker.

- Jamen marathon bliver mere og mere populært. Det kan vi se især i de store løb ude i verden, som f.eks. Berlin og New York Marathonet. Her skal man være meget tidligt ude, hvis man vil være med, for løbsnumrene bliver utroligt hurtigt udsolgt, siger Gitte Karlshøj.

Hun løb også i Skagen lørdag, men nøjdes denne gang med en 11 kilometers rute.