LIGE NU:

Skagens Museum udvider med nyt Anna Ancher maleri

Skagens Museum har fået foræret et maleri af skagensmaleren Anna Ancher. 'Iris' hedder maleriet, og det er malet i en lidt andet stilart, end hvad Anna Ancher er kendt for.

Skagens Museum har fået et nyt maleri af Anna Ancher foræret af Skagens Museums Venner. Det er det udaterede værk 'Iris'.

Anna Ancher er kendt for sine malerier med fokus på lyset og farverne, men hun prøvede også indimellem kræfter med mere symbolistiske motiver, hvor det ikke er lyset eller de stærke farver, der dominerer. Sådan et værk er 'Iris'.

Billedet har tidligere været i Ancher-familiens eje, men kom i privateje i 1930'erne.

Det kunstfaglige personale på Skagens Museum ved endnu ikke, hvem den unge kvinde på billedet er. Men lige nu gætter de på, at hun måske er en af Ancher-familiens venner eller bekendte, men hun kan også være tjenestepige eller en lokal kvinde, der har stået model for Anna Ancher

Billedet skal en tur forbi Kunstkonserveringen i Aarhus, der skal kigge nærmere på billedets tilstand, inden det bliver udstillet på Skagens Museum. Først når den gamle del af Skagens Museum slår dørene op igen til februar 2016, vil det være muligt for publikum selv at kaste blikket på maleriet.