LIGE NU:

Skagens Museum udvides

Skagens Museum har pladsmangel og den smukke 83 år gamle Plesnerbygning trænger til en kærlig hånd. Frederikshavns Kommune besluttede i aftes at støtte byggeplanerne med 5 millioner.

Skagens Museum, samlingen og historien om skagensmalerne er en væsentlig del af den danske og internationale kunsthistorie, og det er museets vigtige og fornemme opgave, at bevare og værne om denne nu og i fremtiden.
Museet kæmper imidlertid med flere forhold som dels truer den fantastiske samling, dels forhindrer os i at udfolde de visioner og ambitioner som er på formidlings- og forskningsområdet.

- Husets rammer kan simpelthen ikke følge med længere, og derfor er disse gennemgribende renoverings- og tilbygningsplaner både nødvendige, vigtige og rigtige, siger museumsdirektør Lisette Vind Ebbesen,
og fortsætter;
- lige nu viser vi kun ca. 10 % af vores samling og har ikke plads nok til at opbevare de resterende 90 % - og derudover er vores personaleforhold utilstrækkelige og utidssvarende,siger museumsdirektøren.

Kulturarvsstyrelsen påkræver forståeligt nok, at der rettes op på disse forhold. Museet har i to år arbejdet på at finde en løsningsmodel og har nu, i samarbejde med ingeniørfirmaet COWI og et hold arkitekter fra Friis og Moltke, fået udarbejdet et forslag til dels en renovering af den 83-årige eksisterende Plesner-bygning og dels, en udvidelse af museet. Projektet er budgetteret til 70 mio. kr. hvoraf størstedelen søges finansieret af fonde.

Byrådet i Frederikshavn Kommune behandlede sent mandag aften Skagens Museums ansøgning om støtte til renovering og udvidelse af museet, hvor man besluttede at støtte projektet med 5 mio. kr.