LIGE NU:

SKAT: 12.000 dåser beslaglagt

SKAT fandt de mange dåser på en privat adresse.

Skattecenter Hjørring har i denne uge beslagt et stort parti øl og vand, som blev opbevaret i et udhus på en privat adresse. I alt fandt SKAT 12.000 dåser øl og vand uden pantmærker.

SKAT har på det sidste har øget fokus på personer, som har oprettet små "butikker" i garager og udhuse, hvorfra de sælger øl og vand til privatpersoner.

Siden det blev muligt for SKAT at beslaglægge drikkevarer uden pantmærke, har Skattecenter Hjørring foretaget 23 beslag i kiosker og hos private rundt i Vendsyssel. I alt er der beslaglagt over 18,3 ton ulovlige øl og drikkevarer.

Afdelingsleder John Lundgaard Pedersen udtaler, at det er utroligt at der stadig er nogle der køber så store mængder øl og vand i Tyskland for at sælge det fra garager og udhuse herhjemme. Folk tror det er risikofrit, men det er faktisk meget dyrt når SKAT beslaglægger varerne. Udover at ejeren mister varerne, hvis ikke han sætter pantmærker på, så kommer han til at betale alle omkostninger ved beslaglæggelsen samt afgifter og bøde. Beslaglægger SKAT eksempelvis 100 rammer øl, kan det nemt koste ejeren over 30.000 kr. inden alt er betalt.