03:55

1 af 2

SKAT erkender fejl

SKAT tilbageholdte nordjysk direktørs penge, fordi han havde betalt firmamoms for tidligt. SKAT erkender nu, at det var en fejl.

Efter at vi på TV2/Nord kunne fortælle om en nordjysk direktør, der fik sin indbetalte firmamoms tilbage af SKAT, mens de tilbageholdte 100 kroner, bad folketingspolitikeren Torsten Schack Pedersen Skatteminister Holger K. Nielsen kommentere sagen.

Han har i dag svaret Torsten Schack Pedersen, at der er sket en fejl, og at SKAT ikke kan tilbageholde penge på den måde, men der er sådan en risiko, når man implementerer et nyt system, som SKAT har gjort i forbindelse med ændringer i opkrævningsloven.

Samtidig anbefaler Skatteministeren, at man venter med sine indbetalinger, til indbetalingsfristen, og at man som minimum ikke gør det før fem arbejdsdage før sidste indbetalingsfrist.

Ministeren forklarer denne praksis med, at SKAT ikke har ret til beholde et såkaldt tilgodehavende på virksomhedens skattekonto, og derfor skal penge betales tilbage, hvis de altså er indbetalt mere end fem dage før indbetalingsfristen.

Du kan se indslaget fra den 28. august øverst i artiklen.