Foto: Nationalbanken

SKAT fandt millioner

Skat i Nordjylland har gennemgået aktiesalg af medarbejderaktier i et større dansk unoteret aktieselskab. Gennemgangen har berørt omkring 3.000 nuværende og tidligere ansatte, hvor SKAT har opgjort ekstra aktieindkomster for i alt 76 mio kr. for tre indkomstår.

- Sagen viser, at der er behov for en massiv oplysningsindsats vedrørende denne problemstilling. Skat af aktieindkomst er typisk ca. 30 pct., og derfor er samfundet alene for dette ene selskab over tre år gået glip af knap 23 mio. kr. , siger afdelingsleder Erik Biegel, SKAT.

Ifølge Erik Biegel er der flere nordjyske medarbejdere i den unavngivne virksomhed, der er blevet berørt af kontrollen.

Han oplyser, at SKAT nu vil undersøge en række andre selskaber for samme problematik. Men SKAT vil helst fjerne problemet med det manglende regelkendskab og arbejder derfor på at undersøge muligheden for ny lovgivning, ændret indberetning eller lignende.

SKAT får automatisk oplysninger om handel med børsnoterede aktier, men i dette tilfælde er der tale om aktier, der ikke er noteret på børsen, hvorfor SKAT ikke er i besiddelse af oplysninger om salg af aktierne.