LIGE NU:

SKAT undersøger virksomheder for FairPlay

FairPlay kampagnen, der sætter fokus på virksomhedssnyd, socialt bedrageri og brugen af sort og illegalt arbejde, er kommet til Nordjylland.

Skattecenter Thisted har i perioden fra den 1. april til den 15. maj været på besøg i 11 virksomheder i Morsø, Thisted og Vesthimmerlands Kommuner. SKAT har besøg boligbyggeri, samt steder hvor der bliver nedgravet kabler og lignende.

Resultatet har generelt været positivt. Langt de fleste af de 32 medarbejdere SKAT har truffet har haft ansættelsesforholdene i orden.
På to arbejdspladser i Thisted Kommune, og i de ene tilfælde skal tilladelser og ansættelsesforhold undersøges nærmere.

I forbindelse med kontrolaktionen konstaterede SKAT, at i alt 11 byggerier ikke er færdigmeldt til kommunen, på trods af at bygningerne var taget i brug. Oplysninger herom vil blive videregivet til kommunerne og medfører at ejerne skal betale ejendomsværdiskat af ejendommene allerede fra 2008. Alle 11 byggerier var i Thisted Kommune.

Samtidig har SKAT taget numrene på biler med gule plader, der har været parkeret ved sommerhuse. Bilerne havde ikke noget mærkat på med angivelse af at de må benyttes til privat brug. Det vil nu blive undersøgt om der er tale om at bilerne er blevet brugt ulovligt til private formål.