LIGE NU:

Skattegæld truer med at lukke Smedekroen

Kroen i Hals vil gerne betale afdrag på skattegæld, men det tillader SKAT ikke. Derfor står Smedekroen nu til at miste sin alkoholbevilling.

Smedekroen i Hals kan være få uger fra at lukke. Kroen har en gæld på 300.000 til SKAT, og hvis ikke den bliver betalt inden for 14 dage, eller Smedekroen får lov til at betale afdrag på skattegælden, kan Aalborg Kommune ikke give en alkoholbevilling.

I 2015 fik Smedekroen en afbetalingsordning hos SKAT for en gæld på knap 300.000. Men kroen sløsede med betalingen, så gælden røg op på 600.000 kroner. Med hjælp fra lokale kreditorer blev halvdelen af regningen betalt i december.

Nu står kroen så tilbage med en skattegæld på næsten 300.000 kroner. Penge, kroen ikke har lige nu, og som de ikke kan låne i banken. Derfor er eneste udvej en ny afdragsordning hos SKAT. Men det kan de ikke få.

- Og der er ikke nogen, der kan forklare os, hvad vi skal gøre. Så vi står lidt med hænderne bundet på ryggen, siger talsmand Maria Andersen.

- Men hvis I ikke kan samle pengene ind nu, bør Smedekroen så ikke lukke?

- Det kan godt være, SKAT vil se sådan på det. Men det ville være et tab for Hals som by. Smedekroen er jo en institution i sig selv, siger Maria Andersen.

TV2 Nord har været i kontakt med både Skatteministeriet og SKAT for at få svar på, hvorfor Smedekroen ikke kan få en ny afdragsordning til den resterende gæld. Men hverken Skatteministeriet eller SKAT vil kommentere på historien, da der er tale om en konkret sag.

Smedekronens alkoholbevilling udløber om 14 dage, og selvom Aalborg Kommune gerne vil give en bevilling, må de ikke - medmindre kroen betaler sin gæld eller får en afdragsordning på gælden til SKAT.

- Vi vil gerne give den her beværtning en chance. Derfor synes, det er meget frustrende, at SKAT ikke vil tage møde med kroens ejere. Vi synes fra kommunenes side, at det er vigtigt, at vi har beværtninger rundt omkring i Nordjylland - også i Hals, siger borgmester i Aalborg Kommune, Thomas Kastrup Larsen (S).

Tilbage står Smedekronen med usvisheden om, hvad fremtiden bringer.

- Det er vores egen skyld, vi sidder i den situation, men det er ikke vores skyld, vi ikke at vi ikke kan komme videre. Vi kan ikke stampe alle pengene op fra jorden på én gang, slutter Maria Andersen.

Smedekroen skal til møde omkring alkoholbevillingen den 3. februar, og inden da skal ejerne have fundet en løsning på problemet.

25_seconds

play Danmarkspremiere: Teater sender premiereforestilling live til flere tusinde

wohlgemuth teaser vff

play To spillere fra Vendsyssel FF tog til Dubai – nu er de smittet med coronavirus

def_thumb,50_percent

play Salgsvideo går viralt: Nordjysk musiker forsøger at sælge gammelt orgel

80_percent

play Nordjyske piloter drager mod Kreta på mission

25_seconds

play Danmarkspremiere: Teater sender premiereforestilling live til flere tusinde

wohlgemuth teaser vff

play To spillere fra Vendsyssel FF tog til Dubai – nu er de smittet med coronavirus

def_thumb,50_percent

play Salgsvideo går viralt: Nordjysk musiker forsøger at sælge gammelt orgel

Til forsiden

Til forsiden