LIGE NU:

Skatteminister om S-forslag: Det er en ny måde at regne på

Socialdemokratiets udspil om at oprette skattecentre med 1000 nye medarbejdere er ikke så lige til, siger skatteminister Karsten Lauritzen.

Står det til Socialdemokratiet skal Skat udvides med 1000 nye medarbejdere fordelt på fire nye skattecentre i provinsen. Og et af de centre har partiet tænkt sig at placere i Nordjylland. Skatteminister Karsten Lauritzen (V) vil gerne diskutere forslaget  om at rykke yderligere arbejdspladser til Nordjylland, men han mener ikke, at partiets forslag til finansieringen hænger helt sammen.

- Den finansiering de peger på, hvor de siger, "det er reelt selvfinansierende, fordi der kommer flere penge i kassen". Det er en ny måde og regne på, og man kan godt diskutere, hvad det koster, men det koster altså noget, når man ansætter 1000 skattemedarbejdere, det siger sig selv – også selvom det er i skattevæsenet, siger skatteminister, Karsten Lauritzen (V). 

Skattecentrene er en del af et større udspil fra Socialdemokratiet, som skal genoprette danskernes tillid til Skat og sikre flere skattekroner i statskassen. Lige nu er der 25 milliarder kroner i forskel på, hvad Skat skulle have haft af indtægter, og hvad der rent faktisk kommer ind, oplyser Socialdemokratiet i en pressemeddelelse.

- Socialdemokratiet ønsker at modarbejde en udvikling, der betyder, at Danmark knækker over geografisk. Derfor skal de nye statslige arbejdspladser placeres uden for de store byer, skriver kommunikationsmedarbejder Tenna Hjortnæs Petersen i en pressemeddelelse.