Foto: Michael Andersen (Arkiv)

Skole får fem millioner kroner til fitness

Glæden er stor på Nordjyllands Idrætshøjskole, der netop har modtaget tilsagn om en bevilling på 5 mio. kr. til opførelse af nye undervisningslokaler. Skolen ønsker sig brændende lokaler til fitness.

Det er A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til Almene Formaal, der har betænkt den nordjyske idrætshøjskole med det gavmilde beløb. 

Anerkendelsen fra A.P. Møller Fonden betyder, at Nordjyllands Idrætshøjskole er kommet et afgørende skridt nærmere et længe ønsket byggeprojekt, tegnet af det lokale arkitektfirma Signatura.

- Vi har igennem flere år arbejdet på at kunne etablere lokaler, der er egnet til at undervise i fitness. Efter nogle år med mulighed for opsparing af egen likviditet, har vi igennem det sidste års tid arbejdet intensivt med at søge fondsmidler til at realisere drømmen, siger forstander Eva Terp-Hansen.

Projektet har et samlet budget på i alt 15 mio. kroner. 

De forbedrede fysiske rammer skal sikre, at den nordjyske idrætshøjskole fortsat kan tiltrække elever fra hele landet. Konkret er der tale om en selvstændig beliggende bygning med en stor crossfit-hal, lokaler til yoga, spinning, styrketræning samt mindre grupperum.

Foruden undervisning, skal faciliteterne også kunne benyttes af højskolens elever i deres fritid, ligesom der er mulighed for at eksterne samarbejdspartnere bl.a. Brønderslev Gymnasium og Brønderslev Ungdomsskole kan gøre brug af faciliteterne.

Lige nu er alle højskolens 127 elever sendt hjem pga. Covid-19 situationen. Eleverne modtager virtuel undervisning, mens skolen håber på at genåbne og højskole eleverne kan vende tilbage til Nordjyllands Idrætshøjskole den10. maj.

 

Nordjyllands Idrætshøjskole:

Nordjyllands Idrætshøjskole har i dag 25 fastansatte og plads til 127 højskoleelever - typisk elever i aldersgruppen 18-25 år, der går på højskolen i 6 - 12 mdr. Nordjyllands Idrætshøjskole blev indviet i 1986