LIGE NU:

Skolelukninger udsættes

Elevstrejken på Assens Skole i er blot den seneste i en lang række af protester mod forslaget om at lukke fem skoler i Mariagerfjord Kommune. Og det har måske ikke været forgæves. Socialdemokraterne dropper nu planerne om at lukke de fem skoler.

- Vi oplever, at det smuldrer, og der var heller ikke helt tilfredshed i min gruppe om det forslag, der kom frem, siger Jette Rask, der er gruppeformand for Socialdemokraterne i Mariagerfjord Kommune.

Jette Rask mener, det vil være et enigt byråd, der skrinlægger forslaget på torsdag. Venstres Jørgen Pontoppidan mener også, at der skal være et bredt flertal bag en ny skolestruktur, men han er alligevel skuffet over den socialdemokratiske udmelding.

- Jeg mener, vi her havde et forslag, der var bæredygtigt, et forslag der kunne forsvares og forklares, og derfor synes jeg, det er ærgerligt, fortæller Jørgen Pontoppidan (V).

- Vi mangler lidt den røde tråd i den beslutning, som det enige udvalg kom med, lyder det fra Jette Rask (S).

De mange indsigelser fra borgere har gjort indtryk på Jette Rask, men protester er bare en del af spillet, mener udvalgsformanden.

- Jeg mener, forslaget skulle fremlægges, og så kunne man gå ind og justere på det og lytte til de protester, der måtte være. Den mulighed bliver forpasset nu, for nu falder huset jo fra hinanden, uden at vi kommer et skridt videre, mener Jørgen Pontoppidan.

Hvis forslaget tages af bordet, betyder det en tænkepause til politikerne og stor glæde i blandt andet Rostrup, Astrup og ikke mindst i Assens. Men glæden vil blive kortvarig, mener Jørgen Pontoppidan.

- Det kan godt være, at der lige umiddelbart er glæde, men vi kommer ud i en forplumret og pinagtig skolestruktur de kommende år, desværre, fortæller han.