Skoleskibet får hjælp til at komme til Brasilien

To store donationer giver Skoleskibet DANMARK rygvind i planen om at agere platform for et nationalt fremstød under OL i Brasilien 2016.

Den A. P. Møllerske Støttefond har bevilliget 2,5 millioner kroner og Lauritzen Fonden 1 million kroner til Skoleskibet DANMARK.

Støtten er til at realisere planen om et ekstraordinært togt for skoleskibet til Rio de Janeiro under De Olympiske Lege i 2016. Formålet med togtet er at promovere den danske maritime industri, det dansk/brasilianske uddannelsessamarbejde samt udbygge de dansk-brasilianske relationer.

- Med de to gavmilde donationer fra Den A. P. Møllerske Støttefond og Lauritzen Fonden har OL togtet fået god rygvind, og der arbejdes nu videre med at rejse de resterende midler, udtaler Direktør for MARTEC, Pia Ankerstjerne.

Under OL skal skibet repræsentere Danmark og den danske maritime branche. Det kommer til at have en central ankerplads ud for en af Rio de Janeiros mest prestigefyldte yachtklubber, og kommer til at fungere som et anderledes mødested for danske og brasilianske interessenter.

I løbet af OL togtet uddannes 40 danske og 40 brasilianske elever til skibsassistenter.