LIGE NU:

Skolestruktur-forslag lukker fem skoler

Børne- og Kulturudvalget i Hjørring Kommune udformer mandag aften den endelige indstilling til byrådet. Forslaget betyder at fem skoler lukkes.

Fem skolelukninger og en nedlæggelse af dagplejen uden for de store byer.

Det er to af hovedpunkterne i den indstilling udvalget mandag aften udformer, og som byrådet skal tage stilling til 26. februar.

Det bliver Tversted, Vrejlev-Hæstrup, Hundelev og Astrup skoler, der må lade livet, hvis udvalgets indstilling bliver vedtaget.

I Hjørring by vil man fremover have fire skoler med 0. til 9. klasse, én byskole lukkes dermed, og politikerne ser således bort fra den model hvor overbygningeleverne ville blive samlet på en skole.

- Vi skal ikke gamble med vores børn. Helhedskolen fra 0-9. klasse er den bedste skolestruktur. Overbygningsskolen er ikke dokumenteret på samme måde, sagde Bo Jeppesen, der er skolebestyrelsesformand for Holmegårdsskolen den 27. januar.

Til gengæld overlever Tornby skole ligesom alle andre skoler i Hirtshals-området.

Dagplejen uden for de fire store byer forsvinder og erstattes af alderintegrerede institutioner i Horne, Bjergby, Hundelev, Astrup, Bindslev og Tårs.

Samtidig nedlægges institutionerne i Poulstrup, Skallerup og Tversted. Her er der allerede en dialog om at lave private institutioner.

Venstre tager et overordnet forbehold imod lukninger af skoler og institutioner, da de fremsatte et alternativt budgetforslag.