Skov får millionløft

Foto: Thomas Retsloff - Naturstyrelsen

Naturstyrelsen og Brønderslev Kommune har sammen med engagerede naturvejledere rejst over en million kroner til Søheden Skov.[size=3][/size]

Søheden Skov får et løft i millionklassen. Brønderslev Kommune og Naturstyrelsen har sammen med flere naturvejledere indsamlet mere end en million kroner, som skal lokke flere gæster til skoven.

Naturstyrelsen og Brønderslev Kommune ejer to skovområder, som ligger op ad hinanden, og målet er nu at få Søheden Skov til at fremstå som et samlet område.

I løbet af i år skal der anlægges træstier og en picnicplads. Der skal desuden bygges sheltere og en lejrplads ved Hærvejsruten, som går gennem området.

- Vi håber at mange flere får øje på denne unikke mulighed for en god dag med oplevelser i naturen, siger borgmester Mikael Klitgaard fra Brønderslev Kommune i en pressemeddelelse.

Der er et rigt dyreliv i Søheden Skov. Det er blandt andet muligt at finde stålorm og egern i området, hvor udsigten også indbyder til et besøg. Derfor kommer samarbejdet mellem Naturstyrelsen og Brønderslev Kommune formentlig mange skovgæster til gavn.

- Jeg synes, at det her er et rigtig godt eksempel på de gode resultater vi får, når vi som offentlige myndigheder arbejder sammen om et fælles mål, og jeg tror absolut det bliver et foretrukket mål for familieskovtur og arrangementer fremover, siger Jesper Blom-Hansen, skovridder ved Naturstyrelsen Vendsyssel.

Forsiden lige nu