Skraldemænd på vejene igen

Efter at have nedlagt arbejdet tirsdag og onsdag bliver affald i Jammerbugt Kommune nu igen afhentet.

Efter to dages arbejdsnedlæggelse er Jammerbugt Kommunes 20 skraldemænd igen gået i arbejde.

Arbejdsnedlæggelsen, der var overenskomststridig, drejede sig om at RenoNorden, der er arbejdsgiver for de 20 skraldemænd i Jammerbugt Kommune vil have deres ansatte til at arbejde på søn- og helligdage.

Det vil de, fordi man i påsken oplevede, at de aftaler der var indgået om at indhente skraldeafhentning på hverdage ikke blev overholdt.

Nu er de ansatte i arbejde igen, og de ansatte kan nu ane en mulighed for stadig at holde fri på helligdage.

- Vi er altid åbne for dialog og for at finde en løsning. Og hvis vi kan finde en løsning, som kommunen kan leve med, er vi åbne for det, siger administrerende direktør i RenoNorden Torben Lindholm.

- At få vores ansatte til at arbejde på helligdage er den nemmeste løsning på problemet, så alle får afhentet deres affald. Det koster faktisk os penge, men det vigtigste er at overholde vores aftale med Jammerbugt Kommune.

Det har torsdag formiddag ikke været muligt at få en kommentar fra skraldemændenes tillidsmand René Klemmensen, men tirsdag sagde han følgende om arbejdsnedlæggelsen.

- Det er jo der andre folk holder fri, så det vil vi også gerne. Vi har aldrig arbejdet på søn- og helligdage, og det vil vi heller ikke ret gerne nu.