Foto: Michael Kragmann

Skraldeproblem i Tversted

Flere beboere og erhvervsdrivende i Tversted klager over, at autocampere efterlader affald i naturen.

På stranden i Tversted bliver skraldespandene tømt hver morgen af Hjørring Kommune. Men hurtigt bliver de fyldt igen, og skraldet havner ikke kun i skraldespandene.

- Skraldespandene er overfyldte og folk smider poser ved siden af, så det er stort problem, siger Jette Bundesen, der er indehaver af Det Blå Ishus i Tversted.

Ifølge flere beboerne og erhvervsdrivende i området, er det især besøgende turister i autocampere, som ikke rydder op efter sig.

- Det er dagrenovationen, som de efterlader. Af og til ser vi dem også tømme affaldstankene ud, altså toiletvandet og det grå sæbevand, ud i naturen, og det er selvfølgelig hverken godt for naturen eller for dem, der træder i det efterfølgende, siger Kasper Wæhrens, der er lejrchef på Tannisby Camping i Tversted.

TV2/Nord har talt med flere beboere i området, som også gerne ville være foruden autocampernes efterladte skrald.

Hjørring Kommune rydder op på rastepladser, i vejkanter og på strandene. Nu lover borgmesteren at tage problematikken op.

- Det vil vi da kigge på, ligesom vi vil kigge på alt muligt andet. Det er ny viden for os, at det lige nøjagtig er dem, der roder mere end andre. Men det kigger vi på, siger borgmester Arne Boelt (S) i Hjørring Kommune.

I TV2/Nords udsendelse kl. 19.30 svarer Dansk Autocamper Forening på kritikken fra Tverstedborgerne.