Skrot oliefyret - med tilskud

Nordjyske oliefyrs-ejere har haft muligheden for at skrotte deres oliefyr og få minimum 10.000 kroner i tilskud for det. Meget få har dog brugt muligheden. Nu nedlægger regeringen skrotningsordningen - et år før tid.

Den 30. juni 2011 bliver nordjydernes sidste chance for at få tilskud til at skifte det gamle oliefyr ud med et mere energieffektivt varmeanlæg såsom fjernvarme, jordvarme eller solvarme.

Regeringen nedlægger skrotningsordningen, selvom der stadig er over 200 mio. kr. tilbage i puljen. 
 
De nordjyske oliefyrsejere kan få 10.000 kroner i tilskud, hvis de erstatter oliefyret med fjernvarme, 15.000 kroner, hvis de erstatter fyret med en luft til vand-varmepumpe og 20.000 kroner, hvis de skifter til en jordvarmepumpe.

Men siden puljen blev åbnet for et år siden har blot 1.881 nordjyder ansøgt om tilskud.
 
- Der er stadig knap 20.000 oliefyr i Region Nordjylland. Hvis de alle bliver skiftet ud med jordvarmeanlæg, opnår man en besparelse på ca. 340.000.000 kWh om året. Der er altså store besparelser at hente. Af samme grund bebuder regeringen en snarlig udfasning af oliefyr i sin energistrategi. Skal man alligevel af med sit oliefyr om få år, kan man derfor ligeså godt gøre det nu og så få penge for det, siger Per Møller Christensen, formand for TEKNIQ-råd Nordjylland og indehaver af Møller Christensen A/S i Sindal.
 

I 2010 er prisen på olie steget med 16,9 procent.