Den 27-årige nordmand tilstod mandag smugling af hash. Manden var iført fikseringsbælte, da han havde den ene arm i slynge, og derfor ikke kunne få håndjern på. Foto: Per Frank Paulsen

Skudt nordmand tilstår hashsmugleri

Den 27-årige nordmand, der blev såret af skud ved Aalbæk Havn forrige weekend, erkender hashsmugling.

Den 27-årige nordmand, der blev såret af skud under en anholdelsesaktion på vandet ved Aalbæk Havn forrige weekend, erkender besiddelse og transport af hash. Dog hævder den 27-årige under grundlovsforhøret ved Retten i Hjørring, at han ikke vidste, at der var tale om 250 kilo hash.

Ifølge mandens forsvarer Olav Pedersen troede manden, at der var tale om omkring 45 kilo.

Den formodede narkosmugler blev alvorligt såret ved skududvekslingen søndag aften i forrige weekend og havde derfor sin ene arm bundet op i en slynge under retsmødet. Desuden var han iført fikseringsbælte, da han ikke kunne have hænderne i håndjern.

Ifølge mandens forsvarer er den 27-åriges tilstand nu god nok til, at han kan transporteres direkte til arresten.

Grundlovsforhøret blev holdt for lukkede døre af hensyn til den videre efterforskning.

En 49-årig nordmand blev dræbt og en PET-mand fra aktionsstyrken AKS blev såret, da det kom til skyderi mellem politiet og tre formodede hashsmuglere søndag aften i Aalbæk Havn.

Mandag blev både den 27-årige og en 36-årig nordmand ved Retten i Hjørring fængslet i fire uger, sigtet for omfattende hashsmugling. Den 27-årige blev fremstillet uden selv at være til stede, da har været indlagt på Aalborg Sygehus, efter at han også blev ramt af skud under anholdelsen.

Det er først i dag, at han er blevet rask nok til at blive transporteret til retten for at afgive sin forklaring.