01:55

Hvis du skal nå at sætte tænderne i de sidste sødmefulde jordbær, så er det ved at være nu. Sæsonen for frilandsjordbær slutter nemlig meget tidlig i år.

Skynd dig: Det røde guld er snart væk

Den danske sommer har ikke ligefrem vist sig fra den tørre side. Sæsonen synger på sidste vers, og du skal være hurtig, hvis du vil nå at få et bær med.

Du skal være vaks, hvis du vil have del i det røde guld. Flere jordbæravlere i Nordjylland har allerede lukket og slukket for denne sæsons selvpluk. Hos Haldager Bær i Aabybro synger de på sidste vers.

- Der var ikke så stort afsæt der i begyndelsen, da bærene var klar. Folk var slet ikke klar på, at nu var de røde danske jordbær klar til at bive plukket. Nu kommer folk, og nu er vi egentlig ved at lukke det ned, fortæller Henriette Mogensen fra Haldager Bær.

Sæsonen startede tidligt på grund af godt vejr. Deruodver har jordbærplanterne måtte finde sig i meget regn. Så det, der egentlig så ud til at blive det rene vanvidsudbytte, ser nu både grønt og muggent ud.

- Vi er faktisk der, hvor vi er ved at være færdige med jordbærsæsonen allerede her i begyndelsen af juli måned. Det har været en kort og tidlig sæson, siger Henriette Mogensen.

Hos Haldager forventer de, at de kan holde åbent for selvpluk indtil midt i næste uge. Men det afhænger i høj grad af vejret.

Uanset hvor du har planer om at plukke bær, kan det være en god ide lige at tjekke, om selvplukstederne har åbent, før du med tomme kurve og hungrende efter de røde bær drager mod de knap så tørre jordbærmarker.