Slagter kritiserer Fødevarestyrelsen

Slagtermesteren fra Farsø Slagtehus blev onsdag hevet i retten af Fødevarestyrelsen for ikke at have styr på hygiejnen. Slagteren selv mener, at der er tale om en personlig hetz imod ham.

Slagtermester Niels Kristian Sørensen fra Farsø Slagtehus måtte i dag en tur i Retten i Aalborg, tiltalt for ikke at have overholdt en lang række af Fødevarestyrelsens påbud. Han forstår ikke Fødevarestyrelsens kritik, og mener selv, at hans slagtehus i Farsø er rent.

- Nu har jeg haft slagtehuset i 22 år, og jeg oplever, at der kommer flere og flere regler. Der kan jo umuligt være 199 % rent i et slagterhus. Det er en arbejdsplads og ikke et udstillingslokale, siger han. 

Fødevarestyrelsen har meldt Niels Kristian Sørensen til politiet, fordi han i længere tid ikke har levet op til deres påbud om at få styr på hygiejnen, og han har heller ikke betalt flere bøder, Fødevarestyrelsen ønsker ikke at tale om den enkelte sag, men fortæller følgende om den almindelige praksis:

- Hvis man ignorerer de påbud og bøder, som Fødevarestyrelsen kommer med, så er det kotyme, at man bliver politianmeldt, siger sektionsleder i Fødevareregion Nord, Niels Jacob Lund. 

I december fandt Fødevarestyrelsen blandt andet gamle kødrester og skidt på slagtehusets instrumenter og knive, og derudover var kødet ikke ordentligt beskyttet mod bakterier.

- Jeg synes, at der er tale om personforfølgelse. Jeg føler, at de er efter mig, for der er aldrig noget, der er helt godt nok, siger Niels Kristian Sørensen. 

Farsø Slagtehus har fået en sur smiley - og risikerer nu en bøde på 40.000 kroner. Niels Kristian Sørensen er nu så træt af Fødevarestyrelsens mange regler, at han efter overvejer at lukke sin forretning:

- Der er for meget bøvl ved det, og vi bruger så meget tid på at udfylde papirer og skemaer, at vi ikke kan udføre det, vores arbejde egentlig går ud på, siger Niels Kristian Sørensen. 

Der falder dom i retssagen d. 9. marts.

 

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland