Svineslagteriet begynder produktionen i uge 12. Foto: Per Frank Paulsen

Slagteri i Vrå igang igen

I Vrå håber man, at tredje gang er lykkens gang, når man til marts genåbner slagteriet i Nygade.

Svineslagteriet har stået tomt efter flere mislykkedes forsøg på drift, men denne gang bliver det anderledes.

- Jeg er ikke bekymret for det, men der skal stadigvæk kæmpes en kamp for at få det igang, det er slet ikke det. Så det skal ikke lyde som om, det er en dans på roser, for det er det ikke. Men vi skal nok få det op at køre, siger Jack Skaaning, der er direktør på slagteriet.

Håndværkerne er næsten færdige med at installere det nye inventar i de gamle lokaler. Og virksomheden beholder da også sit gamle navn, Danish Meat Company Vrå.

Det er en russisk rigmand, der har investeret seks millioner euro i slagteriet og med tiden, regner man med at ansætte op til 70 nye medarbejdere. Og det er der flere, der er glade for.

- Jeg er rigtig glad, for det er jo altid skønt, når der kommer nye arbejdspladser. Det giver øget beskæftigelse, vi har i øjeblikket 300 ledige medlemmer og dem vil vi jo rigtig gerne have i arbejde, så det her er en oplagt mulighed, siger John Christiansen, afdelingsformand for NNF Nordjylland.

Danish Meat Company Vrå har en forventning om, at der på sigt skal slagtes op mod 4000 svin om ugen. 80 procent af købet skal derefter sælges i Rusland.